Från fotogenlampa till fiber
Välkommen till hemsidan för Butorp fiber ekonomiska förening.

 

Äntligen är vi igång med fiberplaneringen. Efter en snabb genomgång finns det ca 56 fastigheter i som ligger i anslutning till vår by, se karta. Förhoppningen är att så många som möjligt kan och vill ansluta sig till vårt fibernär. Kostnaden för de som ansluter sig blir lägre ju fler som ansluter sig. Väljer man att inte ansluta sig i detta första stadiet utan senare när väl arbetet kommer igång, kommer kostnaden att bli minst densamma, troligen högre pga. tilläggskostnader.

I Butorp transporteras den fasta telefonin samt det bredband många av oss använder, i ett kabelnät av kopparkablar. Ett kabelnät som Telia med start 2010 börjat plocka ner runt om i Sverige. För någon vecka sedan kunde man läsa i våra dagstidningar om några byar norr om Sunne som fick beskedet från Telia att telenätet skulle plockas ner inom ett år. Vår telestation här i Butorp matas med fiber, vilket ger oss något eller några år extra tid.

Faktum kvarstår dock. Det fasta telenätet i Butorp kommer att plockas ner och ingen kommer att lägga ner fiber om inte vi själva gör det.

Vi som är aktiva i föreningen är Roland Lanz, Elisabet Holmgren, Maria Johansson och Margareta Åkerman. Vi kommer att under vecka 43 och 44 dela ut informationsmaterial till alla berörda. I brevet finns en del information om projektet. För er som redan betsämt er för att fiber är något att investera i, är det bara att höra av sig till någon av oss aktiva för att bli registrerade som medlem.
Medlemskapet innebär alltså en möjlighet till anslutning men inget krav. Kostnaderna för medlemskapet är 100 kr i insatskapital och 100 kr i årlig medlemsavgift. Den som lämnar föreningen återfår insatsen.
Alla myndighetskontakter är klara och de som är intresserade att få fiber till sin fastighet kan nu bli medlemmar och betala 100 kr + 100 kr till plusgiro 656329-0. Märk inbetalningen med ditt namn. För att komma med i förstudien måste man vara medlem i föreningen.